Jak to jest naprawdę z tym 1.4 TSI

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • apastor
    Classic
    • 2014
    • 3

Zamieszczone przez sh95
    Zamieszczone przez Big
    Zamieszczone przez sh95
    Rozglądam się od jakiegoś czasu za wszystkomającym nowym autem do 100k, z turbobenzyną (>=160KM), automatem, ksenonami i kilkoma innymi drobiazgami (jakby było 4x4 to dopiero by było...). Klasa średnia najlepiej
    Superb II 1.8 TSI
    Brzydal :P
    A SII karawan?
    Pozdrawiam Adam
  • piomot
    Classic
    • 2012
    • 4

Witam,
    zastanawiam się nad kupnem Octavi Combi 1.4 tsi 122km. Przejrzałem forum i widziałem wiele tematów z tym związanych ale żaden nie odpowiadał jednoznacznie na pytanie - czy ten silnik to bubel czy super sprawa. Są wątki o rozrządzie, ale w każdym aucie w końcu padnie - tak mi się przynajmniej wydaje? Pytanie jaki jest odsetek tych awarii, bo zakładam że osoby którym się nic nie stało raczej się z tym nie dzielą bo i po co. 5%, 20%, a może 1% ??
    Jak to jest naprawdę?? Czy ktoś się orientuje?

Porównując do sprawdzonego 1,6 MPI (mniejsza moc) cena niewiele większa ale spalanie znowu mniejsze i jak licze to po około roku różnicę w cenie nadrobi spalanie. Co wybrać??

Dzięki za każdą opinię

Komentarz

• exportsubripp
      Rider
      • 2010
      • 304

Re: Jak to jest naprawdę z tym 1.4 TSI

Zamieszczone przez piomot
      Witam,
      zastanawiam się nad kupnem Octavi Combi 1.4 tsi 122km. Przejrzałem forum i widziałem wiele tematów z tym związanych ale żaden nie odpowiadał jednoznacznie na pytanie - czy ten silnik to bubel czy super sprawa. Są wątki o rozrządzie, ale w każdym aucie w końcu padnie - tak mi się przynajmniej wydaje? Pytanie jaki jest odsetek tych awarii, bo zakładam że osoby którym się nic nie stało raczej się z tym nie dzielą bo i po co. 5%, 20%, a może 1% ??
      Jak to jest naprawdę?? Czy ktoś się orientuje?

Porównując do sprawdzonego 1,6 MPI (mniejsza moc) cena niewiele większa ale spalanie znowu mniejsze i jak licze to po około roku różnicę w cenie nadrobi spalanie. Co wybrać??

Dzięki za każdą opinię
      ad1.
      super sprawa , nie zaden bubel
      ad2.
      odsetek awarii w porownaniu z tym ile jest uzytkownikow jest bardzo znikomy
      ad3.
      spalanie nie jest mniejsze niz w 1.6 mpi ale różnica w osiągach jest kolosalna na korzysc 1.4 tsi
      Wybór powinien byc juz teraz prostszy
      Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

Wystarczy poszukać dokładnie, a nie zakładać kolejny wątek o tym silniku m.in.

IMO do zamknięcia
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...