Zamieszczone przez sh95
Jak to jest naprawdę z tym 1.4 TSI
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Jak to jest naprawdę z tym 1.4 TSI
Witam,
zastanawiam się nad kupnem Octavi Combi 1.4 tsi 122km. Przejrzałem forum i widziałem wiele tematów z tym związanych ale żaden nie odpowiadał jednoznacznie na pytanie - czy ten silnik to bubel czy super sprawa. Są wątki o rozrządzie, ale w każdym aucie w końcu padnie - tak mi się przynajmniej wydaje? Pytanie jaki jest odsetek tych awarii, bo zakładam że osoby którym się nic nie stało raczej się z tym nie dzielą bo i po co. 5%, 20%, a może 1% ??
Jak to jest naprawdę?? Czy ktoś się orientuje?
Porównując do sprawdzonego 1,6 MPI (mniejsza moc) cena niewiele większa ale spalanie znowu mniejsze i jak licze to po około roku różnicę w cenie nadrobi spalanie. Co wybrać??
Dzięki za każdą opinię
-
-
Re: Jak to jest naprawdę z tym 1.4 TSI
Zamieszczone przez piomotWitam,
zastanawiam się nad kupnem Octavi Combi 1.4 tsi 122km. Przejrzałem forum i widziałem wiele tematów z tym związanych ale żaden nie odpowiadał jednoznacznie na pytanie - czy ten silnik to bubel czy super sprawa. Są wątki o rozrządzie, ale w każdym aucie w końcu padnie - tak mi się przynajmniej wydaje? Pytanie jaki jest odsetek tych awarii, bo zakładam że osoby którym się nic nie stało raczej się z tym nie dzielą bo i po co. 5%, 20%, a może 1% ??
Jak to jest naprawdę?? Czy ktoś się orientuje?
Porównując do sprawdzonego 1,6 MPI (mniejsza moc) cena niewiele większa ale spalanie znowu mniejsze i jak licze to po około roku różnicę w cenie nadrobi spalanie. Co wybrać??
Dzięki za każdą opinię
super sprawa , nie zaden bubel
ad2.
odsetek awarii w porownaniu z tym ile jest uzytkownikow jest bardzo znikomy
ad3.
spalanie nie jest mniejsze niz w 1.6 mpi ale różnica w osiągach jest kolosalna na korzysc 1.4 tsi
Wybór powinien byc juz teraz prostszyNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
Komentarz